Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


23. Lesz-e saját lakásom?

2019.01.13


Eltelt néhány nap, és Keresztanyám mondta, hogy felhívta őt telefonon a lakás tulajdonosa, hogy beszélni akar velem.
Telefonom már volt. Mert hosszú évek várakozása után kaptam, amit én igényeltem, de végül Keresztanyám is megszerette. Nem is tudtam volna hova szereltetni, hiszen ott volt az állandó bejelentett lakóhelyem. Csak abban a lakásban, ami a saját otthonom volt, de ugye azóta elköltöztem onnan, a telefonom maradt.
A színház portájáról kerestem fel azt a hölgyet, aki árulta a lakását. Felmentem hozzájuk, a férje is otthon volt, és akkor elmondták, hogy akinek el akarták adni, (egy anyuka a gyerekével), nem tudja kifizetni. És én? Volt a kérdés. Van-e rá pénzem? Hát persze – mondtam lazán, magabiztosan. Volt félretett pénzem, rég óta minden lehető pénzt bankba tettem, és volt egy ifjúsági takarékbetétem. De.... messze állt, az egy összegben kifizetendő 540 ezer forinttól,(1986-ot írtunk) úgy, hogy még ki sem volt fizetve, tehát jó ideig részletet is fizetni kellett. 
Akkor is igent mondtam, elő kell teremteni. Nekem saját otthon kellett. 35 éves voltam. Letétben kellett adni egy bizonyos összeget (már nem emlékszem arra, hogy mennyit), ugyanis októberben kötöttük a szerződést, és a lakás átadása augusztus 25-én volt. Mert az eladó akkor tudta birtokba venni a saját nagyobb méretű panellakását, amikor abból kiköltözött a tulajdonos, az pedig attól függött, mikor készül el a családi házuk.
Szerződés aláírva, és kezdődött a „pénzbeszerzés” maradt pár hónap rá.......

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.