Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


8.A táncos csillogó élete

 Megtanultam „próbatáblát” olvasni.
A földszinten üveg mögé zárva, mindig kitéve az aznapi, és délutántól már a következő napi elfoglaltságok ideje, és helye. Egy nagy lepedőn pedig egy egész hetes előzetes (mihez tartás végett)
Sokszor sűrű volt a napunk, alig fejeztük be a délelőtti munkát (hivatalosan 10-14 óra között) – ha délutáni előadás volt, akkor délben be kellett fejezni a próbát. Egyrészt a színpadot át kellett adni a műszaknak, hogy beálljanak az előadásra. Ehhez idő kell. Szétbontani a próba díszletét, és összeszerelni az előadásét. No meg két munka között ennyi pihenő idő nekünk is járt. Éppen csak ettünk pár falatot, és kezdtünk sminkelni. No, ez nem volt a kedvencem. Civil életben sosem majszoltam magam, eléggé idegen volt tőlem. Főleg a műszempilla felragasztása masztix-al., ami egy jó kis ragacs, sokszor még a saját szempillámba is belenyomtam. Utána futás a fodrásztárba, ahol feltették a fodrászok az aktuális parókát. Ezt sem kedveltem. A saját hajamat összetűzve, majd gézzel körbetekerve, rákerült a vendéghaj, hajtűkkel hozzátűzve a gézhez. Meglehetősen kényelmetlen. Volt olyan darab, amiben copfot kaptunk. Nekem jó kis vékony szálú hajam volt, és bár idegenkedtem a parókától, de jobb lett volna, mert a saját hajamhoz hozzáfonott copfot nem sokig tűrte a sajátom, így már az első főpróba egyik forgásánál repült is le a fejemről. Végül mégis paróka lett belőle.
Aztán mikor kicicomáztuk magunkat, jött az öltöztetés, amit azért igyekeztünk magunk megoldani, de egy hátul cipzáras ruhát egyedül nem sikerült felvenni. Aztán a ruhákat nyúztuk, időnként szakadtak. Ilyenkor vagy az öltöztető pofozta helyre, de ha komolyabb volt a baj, másnap reggel ment a varrodába javításra. Naponta frissen mosott fehérneműt és harisnyát kaptunk, és a jelmezek is mindig frissen voltak vasalva.
Előadás végén megrohantuk a tusolót (akkor még csak egy volt emeletenként – ma minden öltözőben van) és ha volt esti előadás is, kezdtük előröl a sminkelést a fodrászatot és így tovább. Ha előadásmentes esténk volt, és új darabra készültünk, irány a baletterem, próba este kilencig....
 
12936495_575513419273534_6617460723519006125_n.jpg
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.