Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


55. Zárt függöny mögött

 
… hosszúra nyúlt a szünet. A teljes műszak azon dolgozott, hogy működjön a függöny.
Félsiker lett belőle. Átállították kortinára (amikor nem szét-, és össze működik, hanem le, és fel) Az egész függöny elterült a színpadon – úgy emlékszem a vasfüggöny is leadásra került, nem kell azt látni a nagyérdeműnek, hogy gyógyítanak a szakemberek. Talán – és remélem, azt sem tudták, hogy baj van vele, hiszen lehet egy felvonás vége függöny nélküli is. Sok ember sok munkát fektetett bele, hogy zavartalanul folytathassuk az előadást. Sajnos, maradt a kortina megoldás, de másnapra meggyógyult teljesen.
A Nyári Színpadon is volt egy jó kis malőr. Az Orosz balett adta elő a Hattyúk tavát. 
Ott kezdeném, hogy annyira hideg volt aznap este, hogy felöltözve vacogtam, nyitott színpadon, az ügyelő pult jó kis cúgos helyen volt. De hamarosan még melegem is lett.
Próbán minden ment simán, ám az előadás második felvonásának kezdése elég kínosra sikerült. Az orosz ügyelőnek kiírva a függönykezelő gombra saját nyelvén, hogy merre nyílik, és merre záródik. A zenekar már húzta a vonót a zenekari árokban, szolgáltatta a zenét. Hosszú lábú csodálatos balerinák fehér tütüben, spicc cipőben. A monitoron láttuk, hogy a karmester felemeli a kezét, és indítja a zenekart. Zenei végszó, az ügyelő megnyomja a függöny nyitás gombját, de az meg sem moccan. Kérdőn nézett rám, mint ha én rontottam volna el. Kikaptam a mikrofont a kezéből, és hívtam a műszaki vezetőt. A zene szólt, a táncosok a színpadon teljes átéléssel, függöny mögött letáncolták a belépőt. Valaki (nem én voltam) szünetben lezárhatta, mert a diszpécser kulccsal tudta szabaddá tenni.
Mivel a karmester látta, hogy valami baki van, a nyitó zene végén megállt. Azt hiszem valakit leküldött az ügyelő az árokba, hogy tájékoztassa a karmestert (ezt a közönség nem látta) a történtekről. Mikor helyreállt a „technika”, ismétlés onnan, hogy.....Nyitány!!!
Nagy siker volt.

Rack Zsuzsa fényképe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.