Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5. Ekkor csapott meg a színház „szaga”

Gimnazista lettem. Már nem volt ott a bátyám hátvédnek, támasz nélkül maradtam. A szorgalmam most is megvolt, de nem ment sem a matek, sem a kémia, sem a fizika, sem, sem, sem. A kedvenc tantárgyam a testnevelés volt.
A tornatanárnő is láthatott bennem valamit, mert az első tesi óra után az iskola tornász csapatába ajánlott. Örökmozgó lévén, gondoltam, ezt is kipróbálom. Nem volt előttem akadály, bár addig sosem láttam sem gerendát, sem felemás korlátot, de a lóugrást sem ismertem (ami akkor még szekrényugrás volt) Ez nagyon ment nekem, be is neveztek azonnal egy iskolai versenyre, ahol első nekifutásra 6. helyezést értem el. Még érmet is kaptam érte.???? 6. hely – erre miért járt érem? Nem értem.
A balettnek vége lett, imádtam a torna edzésekre járni. 4 éven át az iskola tornászcsapatával vidáman nyertünk a városi, és a megyei versenyeken is. Nagy büszkeséggel töltött el, mikor az iskola rádiójában mondták a „sport híreket”, megemlítve név szerint a jól szerepelő tornászokat.
Érettségi után átigazoltam a MEAFC-hoz (A miskolci egyetem sport klubja) de újra együtt maradt a csapat.
A volt iskolám tornatanárának a lánya akkor már a színház tánckarában dolgozott. Ő üzent a mamájával, kellene kisegítő táncos egy nagyoperetthez, (Hawaii rózsája) szóljon nekem, hátha bevállalom. A kérés rám talált, de rettenetesen tiltakoztam ellene. Évek óta nem táncoltam már, más irányt vettem, nem.... nem... az nekem nem fog menni. Nem is emlékszem már a balettgyakorlatokra, biztos vizsgáztatni fognak. A koreográfus, az egykori balett tanárnőm férje volt, aki ismert. Hosszú ideig kérettem magam, aztán... próbáljuk meg. Nem volt próbatáncolás, azonnal mentem a többiekkel a balett terembe, beálltam közéjük a próbán, mintha mindig azt csináltam volna. Ekkor csapott meg a színház „szaga” 1971-et írunk
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nem lehet abbahagyni!

(Sebestyén Katalin, 2017.09.20 20:55)

Nem lehet abbahagyni,olyan nagyon jó!

Re: Nem lehet abbahagyni!

(Sebestyén Katalin, 2017.09.21 07:49)

Hálásan köszönöm , igazán hálás olvasóm vagy.