Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


41. Három hét Gyulán a nyári játékokon 1983

 
Június vége körül kitört a nyári szünet. Szerencsés nyaram volt, Gyulára mentem dogozni. A főrendező meghívására, – utána kellene néznem, de megközelítőleg három hetet töltöttünk el ott. A darab címe: „Párbaj az árnyékkal”. Nem a várban volt az előadás, hanem a Múzeumkertben. 
Roppant kalandosan utunk volt, amíg megérkeztünk Gyulára. Természetesen közvetlen vonat nem járt arrafelé. El kellett jutnunk Szolnokig, ahol át tudtunk (volna) szállni a szegedi IC-re. (a többesszámot azért használom, mert hárman: ügyelő, súgó, rendezőasszisztens – mi háttérmunkások) együtt vágtunk neki a nagy kalandnak. A súgó hölgy már nem volt túl fiatal, örökké rémeket látott, de most be is jött. Sűrűn nézegettük az óránkat, mikor érkezünk meg Szolnokra, mennyi idő marad az átszállásra. (utóbb kiderült, egy örökkévalóság). Ami történt: Nem engedték be az állomásra a vonatunkat. A súgónő, érthetetlenül kérdezte, de miért nem engednek be? Mondtam, szerintem a city van előnyben. Megvárjuk, míg elmegy. És tényleg. Abban a pillanatban húzott el mellettünk az az 59-es kocsi, amelyre a helyjegyünk szólt. Na! Akkor ráérünk. Az idős hölgy (Erzsike) kikészült idegileg, mert jaj, most mi lesz? Azért keltünk hajnalban, mert kettőre oda kellett volna érnünk, akkora volt kiírva a próbakezdés. A szolnoki állomáson bementünk az információra érdeklődni, ahol megtudtuk, legközelebb olyan vonat, amely érinti Gyulát, csak délután megy. Erzsike erősködött. Postavonat?????.... Akkor adjanak írásbeli igazolást, hogy mi nem tehetünk róla. Az asszisztenssel kuncogtuk. Persze minket is bántott, de nem volt mit tenni. Otthagytak, ez van. 
Elérkezett a délután, jött a nekünk való járat, és valamikor megérkeztünk Gyulára.
Felkerestük a Múzeumkertet – Erzsikének az volt a rögeszméje, hogy fel fognak mondani nekünk.
Ám a Múzeumkert üres volt, bementünk az épületbe, ahol megtudtuk, ma nem is lesz próba, a mai nap az elhelyezkedésé. És megkaptuk a címet, ahol a szállásunk volt. Közel a piachoz, két szobás lakás. Én Erzsikével egy szobában, és két színész a másikban....

Rack Zsuzsa fényképe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.