Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


31. Fegyelmi eljárás

 
Mit is jelent ez a színház berkeiben? 


Aki rossz fát tett a tűzre... annak felelnie kell érte. Az ügyelő hivatott a titkárságon található nagy „tényleg nagy” könyvbe beírni a napi történéseket. Vagy azt, hogy az előadás rendben lezajlott, vagy ha akadt benne baki, mi és ki tehet róla? Ezeket nem jelentettem, a problémákat úgyis megoldottunk még előadás közben.
A bukfencek a késésekkel kezdődnek. (A művész/nő nem ér be időben a színházba, vagy lekésik a jelenetről)
Ami engem jobban zavart, ha valamelyik művész – mondjuk finoman, nem alkohol mentesen érkezett meg. Sajnos elő-előfordult. Én alapból haragszom az alkoholra, főleg, amikor munka van.
A színház veszélyes üzem, bármi történhet, alkohol nélkül is. Hát még azzal. 
Név nélkül írom, három esetben adtam fel fegyelmire három színművészt (férfiak) – ők már nem élnek. No nem ettől, bár az alkohol nyilván sokat besegített.
Tehát a fegyelmi eljárást a vezérkar összeröffenésével tárgyalják meg. Ezt onnan tudom, hogy egyszer a főrendező úr engem „írt fel”, mert egy színész nem érkezett meg a próbára (nem előadás, próba) és én nem jelentettem.
Az ügyelőnek nem feladata próba előtt leellenőrizni a szereplőket (az az előadásra vonatkozik).Utólag kiderült, hogy a hiányzó színművész a rendező engedélyével nem volt a városban. Tudta is, hiszen ő engedte el. A célját nem értettem, miért engem küldött fegyelmire, maga helyett, hiszen egyértelműen ő volt a hunyó, amiért elengedte. Vagy „elfejtette”, vagy csak velem akart szórakozni.
Tény, hogy felrohant a titkárságra, beírta a nagykönyvbe, és másnap mehettem fegyelmire.(Azt hiszem csak a direktor és a hiányzó színész volt ott rajtam kívül)
Elég röhejes volt, leginkább arról szólt, hogy a rendező által elengedett színész bocsánatot kért tőlem, az igazgató meg nem is értette, hogy én mit keresek ott? Nem tudom, megbüntették-e a hiányzót – végül is engedéllyel maradt távol. Talán mást kellett volna kihallgatni....

Rack Zsuzsa fényképe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.