Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


23. Beugrással fejeztem be

 
– Elérkezett az idő, amikor foglalkozást válthat.- kezdte a direktor.
–????
– Azt mondta, szeretne ügyelő lenni.
– Hát... igen, de nem úgy gondoltam, hogy most rögtön...
A főrendező is beleszólt.
– Ettől ne érezd magad öregnek. Szükség van egy ügyelőre 
/sajnos a háromból egy már nem volt megbízható, ez a poszt pedig olyan, ahol pontosnak és precíznek kell lenni/ 
A főrendező rám gondolt, pedig a szakma még csak érdekelt, de nem tudtam. Mekkora felelősség, és mennyire bonyolult egy előadás levezénylése. Minden teher az ügyelő vállán van. Akár ő hibázott, akár a színész, akár a műszaki dolgozó, ő viszi el a balhét.
– Majd megtanulod. – biztatott, a főrendező
– És akkor a tánc???????????????
Persze a kettő együtt nem ment. Elfogadtam a felajánlást, mert ki tudja, mikor lett volna a következő alkalom, amikor válthatok.
Nem bántam meg.
Az utolsó táncos darabom a „Vadnők” volt, amiből a „pályaváltás” miatt kiléptem.
Ám jött egy nap, úgy három hét múlva, amikor az egyik táncos kolléganő lebetegedett, és be kellett ugranom helyette. Ráadásul Egerben. Én teljes gőzzel próbáltam az „Angliai Erzsébetet”, mikor a művészeti titkár lejött az ügyelő pulthoz megkérni, hogy vállaljam el a beugrást. 
Azt sem tudtam melyik országban vagyok, az új munka is megviselt – tanuló kisinas voltam, de a főrendező úgy bánt velem, mint akinek régen érteni és tudnia kellene mindent. A hivatalos próbaidőt nem tartotta be, 14 óra helyett, 14.30-kor fejezte be a próbát. És 15 órakor indult a tájbusz Egerbe. Hazamenni sem volt időm, legalább friss öltözéket felvenni, az ügyelőpultból rögtön a buszba estem. és útközben a buszon beszéltük meg, mikor ki lesz a partnerem. Csak fejben tudtunk próbálni. Most bezzeg hamar elrobogott az utazási idő.
Fáradtan és kicsit stresszesen léptem a világot jelentőre. A beugrás jól sikerült, és ezzel az előadással fejeztem be a táncos életemet.... 1982, március 28-án

Rack Zsuzsa fényképe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.