Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


22. Összeült a teljes „vezérkar”1982. február egyik napján nem volt előadásom, otthon töltöttem az estémet.
Mivel akkoriban nem telefonom, saját lakásom sem volt, de már önálló életet éltem egy két szobás lakásban, a kisszobában albérlővel. 
Este hat óra körül csengettek. Kinyitottam az ajtót, és a „hivatalsegéd” állt előttem. Azt hittem mégis előadáson kellene lennem, de én itthon ücsörgök. Beindult a ketyegőm rendesen. Pedig néztem próbatáblát, (Itt említem meg, mit takar, azaz mutat a „próbatábla”. Általában kettő lóg kint egyszerre. Az aznapi, és két óra után a másnapi. Az aznapin látható a napi tennivaló, kinek hova, mikor és miért kell mennie? Pl. Baletterem: gyakorlat 10 óra. Nagyszínpad próba 10.30 + a darabcím. Feltüntetve az aznapi előadások, melyik, hol? Nagyszínpad, Kamaraszínház, Játékszín, stb. A kettő óra után kitett, a másnapi munkákat mutatja) De én ezen a napon szabad estés voltam, vagy elnéztem talán? A „futár” – aki taxival érkezett, azt mondta, az igazgató úr beszélni akar velem. Nem tudta az okát, de öltözzek, itt vár a taxi. Teljesen kétségbeestem. Valami nagy hibát követtem el, biztos fegyelmit kapok, és semmi nem jutott az eszembe, mit csinálhattam? Összekaptam magam, és csendben ültem az autóban, míg megérkeztünk a színházhoz. Útközben is morfondírozva, mi a bűnöm?
Siettem fel a 4. emeletre, ahol a titkárnő fogadott az igazgatói szoba előtt, és hellyel kínált. Kérdeztem, tudja-e miért kellett bejönnöm /biztosan tudta/, de rázta a fejét, hogy nem. 
Akkor most kopogjak be?
Csak ülj le nyugodtan, meg kell várni a főrendezőt is. – válaszolta
Meg voltam rémülve rendesen. Istenem, mit tehettem????
Végül összejött a „tanács”: Igazgató, (Gyarmati Béla) főrendező, (Csiszár Imre) gazdasági igazgató. (Kerékgyártó László) Remélem jól emlékszem az akkori vezérkarra 
Megszeppenve ültem, velük szembe, és akkor talán az Igazgató úr kezdte el a mondókáját...

Rack Zsuzsa fényképe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Liver plan conventionally, pairs directly.

(opaeheguooy, 2019.05.04 23:10)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Online <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> rtl.zaqi.mult-s-jelen.eoldal.hu.bog.vx http://mewkid.net/buy-prednisone/