Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


14. Kalandom a tűzoltókkal


Ha akadt 15-20 percünk a következtető jelenésig, azt csupa „hasznos” dologgal töltöttük el. Zsugáztunk, közben fújtuk a füstöt, mint a gőzmozdony. – ami persze tilos volt az öltözőben is. A színház épületében előadásidő alatt tűzoltók ügyeltek erre. 
Erről van egy élményem. Egerben történt. Akkor még az Egri Színház összenőtt a Miskolci Nemzeti Színházzal. Minden előadást oda is elvittünk. 
A darab címére nem emlékszem már, de azt tudom, csak statisztáltunk benne, – kellett a tömeg. Viszont keveset voltunk színen, így szépen berendezkedtünk az öltözőbe, jókat falatoztunk és persze dohányoztunk. Kopogtak az ajtón, s kórusban mondtuk: „Gyere be!” És bejött egy tűzoltó, az én kezemben égő cigaretta volt, amit hamar az öltöző asztal alá rejtettem – egészen biztos, hogy észrevett a tűzoltó, és azért szórakozhatott még velünk, persze ezzel kapcsolatban semmit nem szólt, (talán ezt szánta büntetésnek) de nekem majd a körmömre égett a cigi, mikor végre kiment. Biztos, hogy látta. Hiszen állt a füst. Egy elnéző tűzoltó volt. Okulás: Először megkérdezni, „Ki vagy”? Ha azt mondja, hogy tűzoltó, azonnali hivatkozás, kis türelmet, felveszek magamra valamit, és legfeljebb kisvártatva kikukucskálni, és megkérdezni: „van valami baj?” 
De kalandom is volt tűzoltóval, szintén Egerben. Azt hiszem a „Lila ákác”-ot játszottuk. Sok gyors öltözés volt benne, ilyenkor az összes öltöztető, és fodrász ott állt a kulisszák mögött, hogy egy percen belül új figurává változtassanak minket. A tűzoltó is ott állt a portálban – ez volt a dolga. Nekünk nem volt időnk arra, hogy zavarjon az ottléte. Engem is csak akkor zavart, mikor már szólt a zenénk, és be kellett menni a színpadra, de valahogy a boám a tűzoltó kabátjának egyik gombjába beleakadt. Két választási lehetőségem volt. Vagy a boát hagyom kint, vagy a tűzoltót is beviszem. Az öltöztető szerencsére még ott volt, ő oldotta meg a fennálló problémát, elő az ollót (mindig, minden van náluk, olló, tű, cérna, biztosító tű), és leválasztott a tűzoltóról. Nagyon röhögtünk....
a kép a "Lila ákác"-ból van
 ..
Rack Zsuzsa fényképe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.